Annika Sipola


Heippa! 

Ja tervetuloa tutustumaan minuun. Olin ehdolla Lapin hyvinvointialuevaltuustoon aluevaaleissa tammikuussa 2022 Lapin Kokoomuksen ehdokkaana.

Olin yksivuotias, kun muutimme Sodankylän Raudanjoelta Rovaniemelle. Olen asunut siis miltei koko elämäni Rovaniemellä, paitsi ensimmäisen vuoden ja yliopistoaikana asuin kolme kuukautta Helsingissä harjoittelun vuoksi. Koen olevani ensisijaisesti lappilainen, koska sukuni juuret ovat lähtöisin Lapin syrjäkylistä. Edelleen vietä paljon aikaa ympäri Lappia mutta erityisesti Sodankylän pienissä kylissä. Unarissa on äitini ja hänen miehensä mökki, Seipäjärvellä on äitini kotipaikka ja Seipäjoen varrella on isäni mökki.

Olen 31-vuotias ja asun puolisoni kanssa Rovaniemen Saarenkylässä. Olen valmistunut vuonna 2017 Lapin yliopistosta yhteiskuntatieteiden maisteriksi. Pääaineeni oli politiikkatieteet ja tein graduni Lauri "Tahko" Pihkalan urheilukäsityksestä ja biovallasta. Vapaa-ajalla käyn crossfit-treeneissä ja joskus myös painonnostotunneilla. Lisäksi tykkään erityisen paljon käydä kävelyllä ja samalla kuunnella politiikkaa käsitteleviä radio-ohjelmia. 

Tällä hetkellä työskentelen yrittäjien parissa järjestökoordinaattorina. Työni kautta olen päässyt tutustumaan läheisesti lappilaisiin yrittäjiin Lisäksi opintojeni kautta ymmärrän poliittisen päätöksenteon luonnetta ja julkisen viranomaisen tehtäväkenttää.