Työtön kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas

02.02.2023

Mielipidekirjoitus: Työtön kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas

Olenkohan maailmankaikkeuden ensimmäinen ja ainoa työtön kokoomuslainen eduskuntavaaliehdokas? Tuskin vain, mutta ei meitä varmaan kovin montaa ole.

Joskus työttömyys on painajainen mutta minulle se on askel kohti unelmia. Irtisanouduin tammikuussa töistäni ja jäin nyt helmikuun alusta lähtien täysin keskittymään omaan eduskuntavaalikampanjaani. Teen jatkossa täysillä töitä kohti unelmiani. Tämän mahdollistaa tiukka menokuri, omat säästöt ja kahden hengen talous.

Minä, kokoomuslaisena eduskuntavaaliehdokkaana, luotan siihen, että jokaiselle löytyy oma polku toteuttaa itseään ja tehdä töitä. Minun tavoitteenani on, että Lapissa jokaisella on mahdollisuus elää omanlaista elämää ja tehdä merkityksellistä työtä. Tehdä töitä työntekijänä tai yrittäjänä. Tai jopa molempina, ihan miten itsestä tuntuu parhaimmalta vaihtoehdolta.

Meidän työelämäämme tulee joustavoittaa, jotta on mahdollisuus kokeilla ja etsiä omaa polkua. Myös yrittäjyyttä tulee tukea ja turvata yrittäjyyden edellytykset, kuten maltillinen verotus ja ennakoitava toimintaympäristö. Suomen talous kasvaa yrittäjyydellä ja uuden luomisella.

Kokoomus kannustaa jokaista työkykyistä ihmistä töihin. Joidenkin arvioiden mukaan työllisyysasteen tulisi olla jopa 80 %, jotta voimme turvata ilman nykyisen hallituksen suosimaa lisävelanottoa tärkeät ja tarpeelliset hyvinvointipalvelut. Se, että mahdollisimman moni tienaisi itse oman toimeentulonsa pienentää sosiaalimenoja ja vähentää lisävelanottoa.

Nykyisen hallituksen ottama velan korkomenot arvioidaan olevan tänä vuonna jopa 2,6 miljardia euroa. Sillä summalla voisimme maksaa koko sisäministeriön vuoden toimintamenot. Velalla on siis valitettavasti väliä. Kumpaa sinä tahdot, lisää velkaa ja korkomenoja vai lisää töitä ja toimeentuloa?

Vuoden 2019 eduskuntavaaleja seurasin tiiviisti tavallisena kansalaisena. Silloin heräsi unelma ja tavoite siitä, että seuraavissa eduskuntavaaleissa olisin ehdokkaana ja vielä suurempi unelma on päästä kansanedustajaksi. Nyt olen eduskuntavaaliehdokas ja toivottavasti se vielä suurempi haave toteutuisi. Toivon, että vaalien jälkeen pääsen takaisin töihin. Töihin Suomelle ja suomalaisille, kansanedustajaksi.